BELÉPÉS  
KAPCSOLATFELVÉTEL
 
MOBILAPP  
KIPRÓBÁLOM DÍJMENTESEN
Kiemelt cikkeink
2023-11-07
 
Írta: dr. Klész Tibor
 
Rovat: játék
Újdonság idén az őszi szünetben a Kajla útlevél ovisoknak.
2020-11-10
 
Írta: Karczewicz Ágnes
 
Rovat: játék
Télen sem szabad a szobában kuksolni! Ha az idő engedi, a szabadban is számos érdekes játékot játszhatunk a természetben található kellékekkel.
Hernyójáték - vidámság télen is
A gyerekek nem maradhatnak ki a mókából csak azért, mert tél van és hideg! A játékok esetében fontos, hogy azok színesek és élményekben gazdagok legyenek, de ha még fejlesztő hatásúak is, az kész nyereség!
2020-11-10
 
Írta: Tóth Éva
 
Rovat: játék
Játékok nyáron
A nyár időszakban kiemelten használjuk parkosított udvarunk adta lehetőségeket. A gyermekek itt kezdhetik meg a napi játéktevékenységet, és ezt követően is elsődleges helyszínként használjuk.
2020-06-09
 
Írta: Villányi Györgyné
 
Rovat: játék
Csoportnapló-pályázat - eredményhirdetés a konferencián
Köszönjük minden kedves Óvodapedagógus Kollégának a sok, szép és színvonalas pályázatot, amit beküldtek nekünk! Az eredményhirdetésre országos konferenciánkon fog sor kerülni!
2018-05-17
 
Írta: Oviadmin
 
Rovat: játék
Egy választott nevelési helyzet megoldása drámajátékkal
A gyermek szocializációs folyamatának fejlődése közben elsajátítja társadalmunk normáit, értékeit és ismereteit. Megtanulja, mely viselkedését tartja környezete jónak, és melyet rossznak. A gyermek azt, hogy mi a jó és mi a rossz, a felnőttek reagálásából tanulja meg. A szülők gyermekeiktől elvárják, hogy a kultúrájukban helyénvaló magatartás normáit magukévá tegyék és alkalmazzák is.
2017-12-12
 
Írta: Vass Katalin
 
Rovat: játék
Mozgásos játék - vonatozás
Az alábbi játékhoz mozgásos elemek és egy mondóka is tartozik. Az egyre gyorsuló tempó, és a mozgást követő ritmus remek szórakozás.
2017-07-06
 
Írta: Karczewicz Ágnes
 
Rovat: játék
Eljátszható mackódal
Énekes játék mozgással kísérve. A téma olyan, amit minden gyerek szeret: mackómozgás.
2017-02-09
 
Írta: Karczewicz Ágnes
 
Rovat: játék
Játékötletek az újév első napjaira
Az ünnepek utáni első napok ismét a visszafogadásról, az egymásra találás segítéséről szólnak. Az első napokra olyan tevékenységi tervet állítunk össze, amely a közös játékokról, tevékenységekről, a nyugodt együttlétekről szól.
2017-01-02
 
Írta: Karczewicz Ágnes
 
Rovat: játék
Ünnepre hangoló játékok, versenyek
Az ünnepi hangulatot megalapozhatjuk egy szánhúzó versennyel is, amely nemcsak szórakoztató, hanem a képességeket is fejleszti.
2016-12-12
 
Írta: Tóth Éva
 
Rovat: játék
Játék és tanulás
Az óvodáskor alaptevékenysége a játék. Ennek minőségével függ össze minden egyéb − nem a játszás képességével összefüggő − fejlődés. A játék spontán, szabad cselekvés, nem cél, hanem eredményorientált. A tanulás − sőt, a fejlesztőjáték is – feladat, ami célorientált. Készségek és képességek, funkciók és részfunkciók, ismeretek és tudás, amelyek fejlesztése a fejlődést biztosítja. Az óvodában mindkét cselekvés megtalálható, számos hasonlóság és különbözőség jellemzi őket.
2016-11-04
 
Írta: Dr. Bakonyi Anna
 
Rovat: játék
Játszom, tehát vagyok!
Minden életkorra jellemző egy-egy kiemelt, leginkább gyakorolt tevékenység. A fejlődéslélektan különböző irányzatai eltérő neveket adnak ezeknek a meghatározó, szinte minden cselekvést átható jellemzőknek. Mégis, az óvodáskorra jellemző főtevékenységként, minden nézőpont szerint a játékot nevezik meg.
2015-11-20
 
Írta: Dr. Bakonyi Anna
 
Rovat: játék
Varázsjáték - Könyvajánló nyárra
A nyár az aktív pihenés mellett jó alkalom arra, hogy szellemi táplálékhoz is jussunk, és elmélyedjünk egy-egy érdekes szakkönyvben.
2015-06-16
 
Írta: Vass Katalin
 
Rovat: játék
Játék – másképp: A játékpedagógia szokatlan vetülete
Mindenki tudja, hogy a játszani jó. De az sem titok, hogy játék közben sokat ügyesedik-okosodik az ember. A pedagógusok persze ezt is arra igyekeznek felhasználni, hogy a gyerekek valamit célzottan megtanuljanak a játék közben. Tehát pedagógiai eszköznek sem rossz.
2014-08-01
 
Írta: Kerényi Kata
 
Rovat: játék
Játékötletek az OviAdminban
Játékötleteket és a játékok menetének leírását közöljük folytatásokban "Játék" című rovatunkban elismert szerzőink tollából. A cikkek teljes egészében elolvashatók az Óvodai vezetési és nevelési módszertani tanácsadó című folyóiratban.
2014-06-03
 
Írta: Vass Katalin
 
Rovat: játék
Pénztárcakímélő szabadtéri játékok
Itt a nyár, irány a szabad levegő! Ne higgyük, hogy csak egy vagyonért szórakozhatunk vidáman! Mindössze egy kis találékonyság és néhány valóban olcsó hozzávaló szükséges.
2013-08-06
 
Írta: informed.hu
 
Rovat: játék
TECHNIKAI SEGÍTSÉG
SZAKMAI SEGÍTSÉG
óvoda | óvodás gyermek | óvodai élet | óvodapedagógusok honlapja | óvodapedagógus alkalmassági vizsga | óvodapedagógus munkaköri leírása | óvodapedagógus portfólió | óvodapedagógus ponthatár | óvodai információk | óvodai cikkek | óvodai folyóirat | óvodai magazin| óvodai adminisztráció | letölthető anyagok | óvodai dokumentumok | óvodai portál | óvodai iratminták | óvodai módszertár | óvodavezető portál | óvónők szakmai weboldala

Óvodai fejlesztő játék | játékok | feladatok

Technikai Segítség
Név:
E-mail:
Telefon:
Üzenet:
 
  Üzenet elküldése  
Szakmai Segítség
Név:
E-mail:
Telefon:
Üzenet:
 
  Üzenet elküldése  
Hírlevélre feliratkozás
Név:
Intézménynév:
E-mail:
Beosztás:
Telefon:
 
  OK  
Belépés
E-mail:
Jelszó:
 
  Belépés