BELÉPÉS  
KAPCSOLATFELVÉTEL
 
MOBILAPP  
KIPRÓBÁLOM DÍJMENTESEN

Gyerekzsúr olcsón és élvezetesen!Szeretne gyermekének felejthetetlen szülinapi bulit rendezni, ugyanakkor a családi kasszát is kímélni? Ötleteinkkel mindez megvalósítható!
 
Adj meg mindent gyermekednek a születésnapi buliján, de azért figyelj a költségekre is. Egy kis odafigyelés és kreativitás csodákra képes.
 1. Kerüld a papír alapú meghívókat!
  Persze, lehet saját készítésű, a gyerek által rajzolt meghívókat küldeni a "kis vendégeknek", de ha ehhez nincs kedve a lurkónak, akkor spórolhatunk a meghívók megvásárlásán is egy kis pénzt. Küldj e-meghívót! Rengeteg ilyen oldal található a neten.
  Az én honlapomon is találhatsz ilyen meghívókat.
   
 2. Előre tervezd meg a parti témáját, és nyitott szemmel járj bevásárláskor!
  Például Valentin nap után, olcsóbban tudod megvásárolni a rózsaszín és piros dekorációt, amit a hercegnős partin jól tudsz alkalmazni, vagy éppen Halloween után a tökdekorációkat, narancssárga és fekete kiegészítőket árulják kedvező áron.

   
 3. Hány gyereket hívjunk?
  Azzal is költséget tudsz csökkenteni, ha megszabod a gyermekednek, maximum hány főt hívhat meg a partira. Persze ő szeretne az egész osztállyal, csoporttal ünnepelni, és akkor még a szomszéd gyerekekről nem is beszéltünk. Oszd meg az ünnepséget, az iskolában vagy az oviban is szoktak a gyerekek ünnepelni. Vigyél be a suliba, oviba egy tortát, otthonra pedig csak a közeli barátokat, szomszédokat hívjátok meg, max. 5-6 főt.

   
 4. Próbálj meg olcsó kiegészítőket vásárolni!
  A gyerekek a tévében látják az újabb és újabb mesefilmeket. Nehéz lépést tartani a divattal. Ma még Thomas a gőzmozdony, holnap már a Transformers a nyerő. Igen ám, de egy Disney mesehős, vagy egy Cartoon Network figurával díszített papírpohár, tányér néha nagyon borsos áron kapható. Meg kell fizetned a védett márkát. Na, ezt tudod kikerülni úgy, hogy egyszínű poharakat, tányérokat vásárolsz, és például a szívószálakat dekorálod a parti témájának megfelelő karakterekkel. A boldog szülinapot feliratot is meg tudod magad csinálni, néhány papírzászlót egymáshoz fűzve és matricákkal díszítve.

   
 5. Itt van még a torta kérdése!
  Egy mesefigurával díszített, extrém formájú torta akár 8-10 ezer forintba is belekerül. Te ezen is spórolhatsz. Ha ügyesen sütsz, akkor készítsd magad a tortát, egyedi mintázatú ostyapapírokat is tudsz már vásárolni, melyeken a kedvenc mesehős található. Viszont egy kis marcipánmassza felhasználásával ügyesen dekorálhatod magad a tortát. Ezenkívül készíthetsz muffinokat, amiket vagy közösen az ünnepelttel együtt díszítesz fel, vagy éppen a parti folyamán együtt a gyerekekkel.

   
 6. Közös szülinapi buli!
  Ha van a gyermekednek egy barátja, aki közeli időpontban született, akár együtt is tarthatják a születésnapjukat, így az általában közös ismeretségi körből kikerülő gyerekeket csak egyszer kell meghívni és a két kisgyermek szüleinek is egy költséget kell állniuk. Arra figyeljetek az ilyen buli szervezésekor, hogy semleges helyen tartsátok (ne valamelyik gyerek szüleinek házában), és legyen mindkettőnek külön tortája, és persze mindkettőre ugyanannyi figyelem jusson!

   
 7. Válassz egyszerű parti témát!
  Használj sok lufit, ami olcsó és sokféle játékra felhasználható. Nem kell drága arcfestéket venni, hogyan készíthetsz magad is otthon bio kozmetikumot. Sokszor az is elég, ha a gyerekek a ház előtti aszfaltra rajzolva versenyeznek, vagy rossz idő esetén csomagolópapírt tehetsz a földre és ezen mutathatják meg rajztudásukat.

   
 8. Minimális ételfogyasztás!
  Jelöld meg pontosan az időpontot, amikor a vendégeket fogadod, és a parti időtartamát is. Jó, ha ebéd után tartod a bulit, így biztosan nem éhesen fognak a gyerekek megérkezni, már a szendvics és a pizza nem is kerül szóba a bulin. Emellett érdemes a meghívót úgy fogalmazni, mint például: „Csatlakozz hozzánk sütemények, fagyi és más édességek elfogyasztására!”. Ebben benne van, hogy csak nasi lesz.

   
 9. Házi játékötletek!
  Találj ki olyan játékokat, amikhez nem szükséges drága kelléket vásárolni. Nézz körül otthon a társasjátékok között. A Twister például kiváló elfoglaltság lehet minden korosztálynak. Vagy minden háztartásban található, másfél vagy kétliteres fehér műanyag flakon. Ezeket töltsd meg sima vízzel, majd ételfestékkel színezd őket különböző színűre. Rakd őket egymástól nem túl messzi távolságra és már kezdődhet is a „bowling”. Gumilabdával kell őket eltalálni. Célszerű az udvaron játszani ezt a játékot. :)

   
 10. Olcsó bevásárlás!
  Nézz körül a 100 forintos vagy 1 euros boltokban. Ott sokszor kaphatóak olcsón papírcsákó, szerpentin, konfetti, papírtrombita. Ezeket is bátran használd fel a díszítéshez és néhány matricával még a parti hangulatához is hozzákapcsolhatod ezeket a tárgyakat.

   
2013-08-06
 
Írta: csaladinet.hu
 
Rovat: kreatív

Szeretnék ilyen híreket kapni >>

TECHNIKAI SEGÍTSÉG
SZAKMAI SEGÍTSÉG
óvoda | óvodás gyermek | óvodai élet | óvodapedagógusok honlapja | óvodapedagógus alkalmassági vizsga | óvodapedagógus munkaköri leírása | óvodapedagógus portfólió | óvodapedagógus ponthatár | óvodai információk | óvodai cikkek | óvodai folyóirat | óvodai magazin| óvodai adminisztráció | letölthető anyagok | óvodai dokumentumok | óvodai portál | óvodai iratminták | óvodai módszertár | óvodavezető portál | óvónők szakmai weboldala

Gyerekzsúr olcsón és élvezetesen!

Technikai Segítség
Név:
E-mail:
Telefon:
Üzenet:
 
  Üzenet elküldése  
Szakmai Segítség
Név:
E-mail:
Telefon:
Üzenet:
 
  Üzenet elküldése  
Hírlevélre feliratkozás
Név:
Intézménynév:
E-mail:
Beosztás:
Telefon:
 
  OK  
Belépés
E-mail:
Jelszó:
 
  Belépés